Monday, August 20, 2012

Tragedi Syawal : Anak Lemas Jatuh Tali Air

Share ngan kengkawan ?

Suka Entri Ni?

Sekadar Hiasan


PENDANG: Sambutan Syawal buat sebuah keluarga bertukar suram apabila anak keempat daripada lima beradik ditemui lemas selepas terjatuh ke dalam tali air Sungai Mati di Kampung Kuala Lanjut, Mukim Lesong, di sini, kelmarin.

Kejadian dipercayai berlaku kira-kira jam 10 pagi apabila motosikal Honda EX5 ditunggangi Mohamad Aziz Mehad, 21, yang turut dibonceng anak saudara, Mohd Khairul Azhar Mohd Saman, 3, dalam perjalanan pulang dari kedai runcit berhampiran, sebelum terbabas dan terjunam ke dalam tali air sedalam, kira-kira satu meter.


Bagaimanapun, Khairul hanya terjatuh di tebing tali air itu dan tidak mengalami sebarang kecederaan kerana sempat diselamatkan penduduk kampung.

Abang mangsa, Mohd Nizam, 26, berkata sebelum kejadian, arwah meminjam motosikalnya untuk mengunjungi rumah rakan sempena Aidilfitri sebelum ke kedai berhampiran bagi membeli makanan ringan buat keluarga di rumah.


Bagaimanapun, katanya, kira-kira 15 minit selepas itu, beberapa penduduk kampung memaklumkan arwah ditemui lemas di dalam tali air terbabit.


“Sebaik tiba di tali air kira-kira satu kilometer dari rumah, saya melihat arwah sudah diangkat ke tebing oleh penduduk kampung sebelum saya menahan sebuah kereta bagi menghantarnya ke hospital.

“Saya tidak mengetahui sama ada arwah masih bernyawa atau tidak kerana badannya sangat sejuk sepanjang memangkunya hingga sampai ke hospital,” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini.

Artikel ini disiarkan pada : 21/08/2012 - My Metro

Luorang mungkin belum baca

0 comments:

Post a Comment

Advertisements

Advertisements