Saturday, April 21, 2012

Pelajar UPSI Maut Jatuh Bangunan

Share ngan kengkawan ?

Suka Entri Ni?

[TERKINI 1.35 PAGI] TANJUNG MALIM - Tekanan perasaan dipercayai menjadi punca seorang pelajar perempuan tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) terjun dari tingkat empat bangunan E-Learning kampus universiti itu di sini, petang semalam.

Menurut sumber, pelajar berusia 23 tahun dan bakal menamatkan pengajiannya dalam dua semester itu, dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan.

"Terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan di mana pelajar terbabit dipercayai terjun.

"Kesan itu menunjukkan pelajar ini telah cedera dan nekad terjun bangunan," katanya ketika ditemui Sinar Harian.

Menurutnya, kejadian itu berlaku kira-kira jam 5.30 petang ketika kebanyakan pelajar tamat kuliah tambahan.

Kata sumber itu lagi, mangsa mati akibat kecederaan parah di kepala dan patah kaki.

Ketika kejadian, katanya, mangsa berpakaian muslimah, berseluar trek dan bertudung.

"Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap sendirian dan berkemungkinan menghadapi tekanan," katanya.

Sinar Harian cuba menjejaki rakannya, namun masih gagal kerana mangsa berkemungkinan tidak tinggal di kolej kediaman tetapi tinggal di kediaman luar kampus.

Dalam pada itu, seorang pembaca Sinar Harian Online dalam mesej Facebook menulis bahawa "seorang mahasiswi Upsi semester empat, minor Bahasa Arab terbunuh setelah terjatuh dari Bangunan E-Learning sekitar jam 5.30 - 6.00 petang tadi."

"Kami diberitahu dari tingkat empat dan identiti mangsa juga telah dikenal pasti dan akan disiarkan sebaik sahaja disahkan," kata pengunjung itu. Sumber

Nota Dari Rakan UPSI :

Khairi Omar
kami di UPSI lebih mengenali arwah...

Saya mohon kepada semua sahabat, JANGAN ADA SESIAPA YANG cuba untuk menimbulkan apa-apa spekulasi atau dakwaan yang tidak baik kepada Sahabat kita. Sebaiknya kita bersama-sama mendoakan sahabat kita supaya tenang dan diberikan tempat terbaik di sana...Harap tiada siapa y mengaibkan arwah...y pergi,biarlah pergi...

Al-Fatihah buat Al-Marhumah Adik Fatimah Mina Binti Md Juferi.
Moga ditempatkan bersama orang-orang yg soleh/ah.

Luorang mungkin belum baca

0 comments:

Post a Comment

Advertisements

Advertisements